Jeg elsker at en rigtig sneboldskamp det er dejligt at være kåd.
Drømmen om at kunne løbe på skøjter, dejligt at være kåd.
Alle 11 billederne som vises her er i format 80 x 80 cm på masonitplader.
Motiverne er meget forskellige, men min optimistiske holdning til livet kan ses i de glade og friske farver, som er karakteristiske for de fleste af mine malerier.
Når kunderne først har købt et billede, kommer de ofte tilbage og køber flere, fordi de bliver dus, med den milde og glade stemning, som lyser ud af billederne. Naturen er meget ofte grundmotiv eller baggrund i mine billeder.
Cykelpigerne er et motiv jeg har vendt tilbage til flere gange, fordi drømmen og fornemmelse af at køre på cykel i det tidlige forår, hvor vinden får ens hår til at blafrer og duften fra naturens blomsterenge, fylder ens brystkasse med ny frisk luft og forventninger om en dejlig sommer.
Maleriet genskaber en følelse af forventninger, som vender tilbage til mig hver forår, pigerne smiler indforstået til hinanden, hvilke spændende eventyr skal vi opleve i år?
Hanne Fleur Hauer Tlf.: 4043 8746
Ikke langt væk fra hvor jeg bor findes Zahrtmanns Plads. Her står en statue af den kendte maler Zahrtmann lige overfor hans hus med det store ateliervindue.
Der var for nogle år siden nogle smukke rosenbede, der var også en bænk, som kommunen har fjernet på grund af for megen ungdommelig støj og kissemissen på pladsen.
Frederiksberg Kommune har mange legepladser til mindre børn, men teenagere burde også have nogle udendørs pladser, hvor de kan nyde bynaturen.
Triologi over Den flyvende Hollænder
Den flyvende Hollænder eller dødssejleren er et spøgelsesskib, som siden 1600-tallet påstås at krydse rundt i det stormomsuste hav syd for Afrika, hvor det Indiske Ocean møder Atlanten. Legenden lever stadig blandt søfolk. Det mystiske skib varsler forlis og død for alle, der ser det og kan ses jage af sted med fyldte sejl, selv om ikke en vind rører sig. Kun skipperen kan ses om bord; han er hollænder og hedder Hendrik Van der Decken. For omkring 400 år siden ville han runde Kap Det Gode Håb i en rasende storm, men blev konstant drevet tilbage. Han forbandede Gud over dette, og blev som straf dømt til at sejle til evig tid. (kilde: Wikipedia)
Denne legende har været fortalt gennem tiderne i mange varianter af søfolk, og bange passagerer har gyset over disse skrækfortællinger. Wagner har skrevet den kendte opera ”Den flyvende Hollænder”. Da jeg fik lyst til at bruge fortællingen som motiv for en trilogi om en dramatisk kærligheds historie, fulgte jeg dramaet i Wagners udgave af historien.
1, Billede viser: Hvordan Senta, datter af den norske skipper Daland, står og betragter et maleri der findes i rummet, hvor hun og pigerne sidder og spinder og synger. Senta er mere betaget af den mystiske mand på billedet end af sin kæreste Erik. Hun synder en sang om Den flyvende Hollænder. Erik bebrejder Sent, at hun er så kold og afvisende overfor ham.
2, Dette billede viser: Hvordan skipper Daland kommer i stuen med den fremmede, som er manden på maleriet. Faderen fortæller om de ægteskabsplaner faderen har aftalt med Den flyvende Hollænder. Senta er fortryllet og opslugt af manden. Længe ser de tavs på hinanden før de erklærer hinanden deres kærlighed. Senta sværger at være ham tro til sin død.
3, Efter en fest på Dalands skib, synger pigerne en sang til det hollandske skib. Erik prøver at fange Sentas interesse, hun afviser ham endnu en gang. Da træder hollænderen frem og beder hende om at bryde sit løfte til ham. Han ikke mener, at hun kan holde løftet hele livet. Hans mandskab gør klar til at sejle, han fortæller, at han er Den flyvende Hollænder, hvis forbandelse kun kan ophæves af en kvinde, som sværger ham troskab til sin død. Klarer hun ikke det, vil hun dømmes til evig fortabelse. Han vil skåne sin elskede Senta og sejler bort. Senta går op på en klippetop, gentager sit troskabsløfte og kaster sig i havet. I det samme synker spøgelsesskibet og Hollændernes og Sentas trofaste sjæle stiger op mod himlen.
Der er megen kultur på Frederiksberg, det gamle radiohus er nu et musik- konservatorium, hvor mange unge mennesker nyder de gode gamle lokaler til deres kunst. Pegasus svæver stadig over stedet og inspirerer til ny kunst der svæver gennem æteren.
Dejligt at se de unge mennesker komme med deres instrumenter i alle størrelser til daglige øvelser og se strømmen af tilskuere der kommer til koncerterne.